De Gespleten Arent

THEMA AVOND

WIJNMAKERS DINER MET DOMAINE BAUMARD

Zaterdag 9 maart

Na de vorige edities met de Famille Perrin, Enate en Terras Gauda, komt zaterdag 9 maart 2019 het beroemde Domaine des Baumard naar Middelburg om hun wijnen te laten proeven. En wij  zijn vereerd om hier weer een mooi menu bij te mogen serveren en de wijnen te mogen schenken gedurende deze avond. Deze avond serveren wij een 5 gangen menu, met aperitief en begeleidende wijnen, tafelwater en koffie/thee na. De kosten voor deze avond bedragen € 92,50 p.p. all -in.

Baumard ligt in het hart van de Anjou, in de stad Rochefort-sur-Loire, iets ten zuiden van Savennières. Het domein is al sinds 1634 familiebezit. Waar Jean Baumard het ontwikkelde in de vijftiger jaren, heeft zijn zoon Florent ervoor gezorgd dat het tegenwoordig beschouwd wordt als een van de beste wijnproducenten in de Loirevallei. Florent wordt door vele toonaangevende wijnmagazines gezien als enig in zijn soort. Hij maakt verschillende cuvées van Savennières, de grote droge chenin blanc, naast zeer mooie Coteaux de Layon. Het domein werkt biologisch, zonder certificering. Florent Baumard vindt dat menselijke interventie in zowel wijngaard als wijnkelder mogelijk moet blijven. Zijn Quarts de Chaume is een echte icoon in de internationale wijnwereld; deze wijngaard is recent verheven tot de status van grand cru! Het domaine vergaarde met zijn indrukwekkende serie wijnen internationale faam en werd door Robert Parker opgenomen in zijn boek The World’s Greatest Wine Estates, met de 175 beste wijndomeinen ter wereld. Florent Baumard maakt enkele van de mooiste zoete wijnen ter wereld, Domaine des Baumard is bovendien één van de weinige domaines die van a tot z een diner kan begeleiden. Superbe sprankelende wijnen als aperitief, complexe witte wijnen bij voor- en tussengerecht, voornaam rood bij het hoofdgerecht en zoet bij de kaas of dessert.

After the previous editions with the Famille Perrin, Enate and Terras Gauda, on Tuesday 12 March 2019 the famous Domaine des Baumard will come to Middelburg to have their wines tasted. And we are honored to serve a nice menu and to be able to serve the wines during this evening. This evening you can enjoy a 5 course dinner with wines, aperitif, water, coffee/tea all-in for just € 87,50.

Baumard is located in the heart of the Anjou, in the town of Rochefort-sur-Loire, just south of Savennières. The domain has been family property since 1634. Where Jean Baumard developed it in the 1950s, his son Florent has now made it one of the best wine producers in the Loire Valley. Florent is seen by many leading wine magazines as the only one of its kind. He makes several cuvées from Savennières, the big dry chenin blanc, next to very nice Coteaux de Layon. The domain operates organically, without certification. Florent Baumard thinks that human intervention in both vineyard and wine cellar should remain possible. His Quarts de Chaume is a real icon in the international wine world; this vineyard has recently been raised to the status of grand cru! The domaine gathered international fame with its impressive series of wines and was included by Robert Parker in his book The World’s Greatest Wine Estates, with the 175 best wine domains in the world. Florent Baumard makes some of the finest sweet wines in the world, Domaine des Baumard is also one of the few domains that can accompany a dinner from a to z. Superbe sparkling wines as an aperitif, complex white wines with first and second course,  red with the main course and sweet with the cheese or dessert. 

Selected wines

Cremant Turquoise brut

Clos de Saint Yves 2016

Brut rosé

Clos de Papillon 2007

Le Logis Anjou 2016

Carte d’Or 2017

Menu 

amuses

Zeebaars – kokkeltjes – avocado – appel – knolselderij

Noordzeekrab – bloedsinaasappel

Haai in ’t groen

Anjouduif – boontjes – 

Sorbet van rijstepap – bruine basterdsuiker

Koffie/thee met friandises

menu o.v.b.